Vi har alltid fri frakt ved ordre over kr 750,-

Stjerne - Gjærbakst

RSS

Jeg har kjøpt meg ny Ankarsrum, og jeg kan love at det har gått for seg på kjøkkenet! Noe så moro - når man har ordentlig utstyr.

Her er oppskriften som jeg har brukt:

750 gr hvetemel, puttes i bollen sammen med 1 pose tørrgjær og 125 gr sukker.

Varm opp 3 dl vann og 1 dl melk så det blir litt mer enn lunkent. Tørrgjær liker det litt varmere enn fersk gjær. Hell melkeblandingen i bollen og sett på maskinen.La maskinen jobbe for deg et par minutter. Deretter tar du oppi 1/2 ts salt og et egg. La det elte videre i ca 10 minutter. Neste steg er å ta oppi 100 gram romtemperert meieri-smør, som du har kuttet i terninger. La maskinen gå mens du gjør dette - når alt er oppi gir du den ca 10 minutter elting til. Deigen blir nå glatt o myk og den kan settes til heving. Jeg har et hevelokk jeg seter oppå bollen og hele greia setter jeg på varmt badegulv - til deigen har fått dobbelt størrelse - cirka 60 minutter.

Mens dette ordner seg selv, lager du kanelsmørblandingen. Du trenger ca 150 gr romtemperert meierismør, 3 ss kanel og 6 ss sukker. Jobbes sammen og lar det vente på deigen som hever seg.

Finn frem et underlag som du kan kjevle ut fire like store rundinger på. (Altså, du kjevler ett og ett underlag) Legger den første rundingen på et bakepapir, ta 1/3 av kanelsmørblandingen og fordel det utover rundingen. Kjevl ut en leiv til - og legg denne oppå leiven som allerede ligger på bakepapiret. 1/3 av kanelsmørblandingen fordeles utover leiv to - gjenta med en ny leiv. Nå bruker du resten av kanelsmørblandingen. Og siste leiven skal legges som et lokk på toppen. 

Ta så et glass og sett på midten av alle fire rundingene. Nå er det lurt å ha en skarp kniv - for nå tar du å skjærer opp. (Her måtte jeg låne et bilde fra godt.no - jeg ble så ivrig at jeg glemte å ta bilde)

Skjær først hele greia i fire deler, så skal hver av delene skjæres i fire igjen. Ta nå og snurr to ganger ver sin vei - og form det til tagger på en stjerne.Gjør det rundt hele - og nå kommer stjerna til syne :-)

Jeg lot stjerna få hvile i ovnen på 35 grader i ca 45 minutter, deretter tok jeg den ut - satte oven på 200 grader - penslet stjerna med smeltet smør og strødde over perlesukker. (En skikkelig kaloribombe der altså) Satte den inn i ovnen og lot den steke i 20 - 25 minutter. 

Alternativt fyll kan være nutella, vanlijekrem, eplemos, syltetøy, marsipan etc etc.

Moro er det lell.

Previous Post

  • Elisabeth Sørensen
Comments 2
  • gevwAMOrSFil
    gevwAMOrSFil

    BqeoUumhgi

  • gKyObHEFCLwcJvpV
    gKyObHEFCLwcJvpV

    bVcpCoAOBQTysa

Leave a comment
Your Name:*
Email Address:*
Message: *
* Required Fields
Liquid error: Could not find asset snippets/eu-cookie-banner-app.liquid