Vi har alltid fri frakt ved ordre over kr 750,-

Bettans Oppskrifter

RSS

Stjerne - Gjærbakst 5

Gjærbakst formet som stjerne med kanelsmørfyll.

Energy bars 0

For den som trener mye - for dette inneholder mye karbohydrater ;-)

Denne oppskriften dekker en hele langpannen:

Sett ovnen på 175 grader.

Rør sammen 5 egg og en pose med brunt sukker. Ha oppi 3 kopper store havregryn, 1 kopp med rosiner, 1 kopp med hasselnøtter, 1 kopp med valnøtter, 400 gram hakket mørk kokesjokolade. Og har du andre typer nøtter, som f.eks mandler så bruker du det. Her kan alt av nøtter brukes, eller hva med M. Istedet for å knaske det på kino, ha det i energi barene :-)

Fordeles godt utover stekeplaten, tykkelsen skal være ca 2,5 cm. Stekes i 25 minutter. Opppbevares de i en tett boks - og der kan de ligge i flere i uker! 

 

Pølsegrateng m/ makaroni 0

Dette er en kjapp og utrolig god hverdagsmiddag. Det jeg brukte til denne var følgende:

Kok opp en pakke med makaroni, ca 500 gram - husk litt salt i vannet.

Sett stekeovnen på 210 grader.

Mens dette koker kan du lage hvit saus, men jeg er dronningen av utålmodighet og brukte posesaus. Bare å tilsette melk :-) Jeg tar også litt krydder oppi, som f.eks hvitløk, oregano og muskatnøtt (Veldig lite av den, gir sååå mye smak) Når makaronien er ferdig kokt, anrettes den på et ildfast fat. Hell over den hvite sausen, ta en pose med rosne erter og strø over, skjær opp pølser i biter, hva som helst av pølser egentlig - og spre dette pent utover makaronien. Deretter tar du revet ost - og drysser over. Jeg elsker smeltet ost, derfor tar jeg veldig mye.

Stekes midt i ovnen i ca 25 - 30 minutter. Eller når du ser at osten er ferdig smeltet. Jeg bruker en enkel grønn salat til (den får jeg kjøpt ferdig i pose på butikken :-))

Du trenger:

500 gram makaroni

1 klype salt

1 pose m/hvit saus + melk

Hvitløk - knust eller i pulver

Oregano

Muskatnøtt

1 pakke frosne grønne erter

1 pakke med grillpølser

i pakke med grønn salat

1 pose med revet ost

 

 

Laks m/ erterpotetmos og chorizo pølse 0

Denne kan du glede deg til. Enkel å lage og utrolig digg!

Til 4 personer trenger du:

4 skiver laks (Her gikk jeg til frysedisken og fant en pakke med 4 stk)

2 poser med grønne erter (Ligger også i frysedisken :-))

Ca 10 poteter (Legg de i en kjele og kok opp)

En pakke med choriza eller spekepølse

1 bunt brokkoli

3 gulerøtter

ca 100 gr smør

Salt

Pepper

Gjør så her:

Sett på en kjele med vann og litt salt i, til Brokkoli og gulerøtter.

Lag potetmos av potetene. Det er her smør, salt og pepper kommer inn. Hvis du synes mosen blir for tykk tar du i litt melk. Ha oppi ertene og mos alt sammen. Behold dette i kjelen så det holder på varmen.

Nå koker sikkert vannet til grønnsakene, så legg de i. Ikke la det koke for lenge. La de være aldente (altså litt tyggemotstand) da smaker de best.

Skjær pølsen i småbiter og stek. De er ferdige når de er sprø.

Pepre og salt lakeskivene og stek i stekepannen - bruk fettet fra da du stekte pølsene.. Jeg pleier å steke laksen til den er nesten gjennomstekt, da snur jeg den så den får litt steking på andre siden også.

Anrett ertepotetmosen i et serveringsfat, legg lakseskivene oppå - strø over sprøstekt choritzo og ha brokkoli og gulerøtter i en serveringsbolle. Voila - ferdig servert!

 

 

  • Elisabeth Sørensen

Grytebrød 0

Dette er superenkelt og det jeg gjør er følgende:

 

400 gr spelt

50 gr Emmer (Bruker ikke så mye av dette, da det har en spesiell smak hvis det blir for mye)

150 gr Hvetemel

1/2 ts tørrgjær 

2 dl havregryn

1 ts salt

Alt dette helles opp i bakebollen

1 ss honning røres ut i 5,5 dl lunkent vann

Rør alt sammen - det er er veldig klissete. Pakk det inn i en plastpose og la det stå natten over, på benken.

Dryss mel på bakebordet og brett deigen en god del ganger. Form det til et rundt brød og legg det på et bakeark som du har strødd mye mel på - og legg det tilbake i bakebollen (med bakearket også) og la det etterheve en gooood stund - ta deg gjerne en tur ut så lenge. Når du kommer inn igjen setter du ovnen på over og under varme - 250 grader og sett jerngryten inni. Etter ca 1/2 time kan du ta bakepapir og brøddeig forsiktig over i gryta. (Jeg baker med bakepapiret) Pass på hendene - for nå er gryta gørrvarm som det heter! Jeg bruker en saks og klipper to "hakk" i brødet - ser stilig ut når brødet er ferdig stekt.  Sett gryta inn igjen med lokket på i ca 35 minutter. Når klokken ringer senker du temperaturen til 200 grader, tar av lokket og tar deg en kopp te - mens du venter i 15 minutter til. Bank litt på brødet - du hører om det er ferdig!

Voila - ferskt, nybakt brød :-)

                 

Med deilig godt smør på - nammmmmm!!!

Wok med kylling 1

Kylling Gongbao er noe av det beste jeg får innen asiatisk kjøkken. Smaken av deilig crispy grønnsaker i en spicy saus - olalala! Vel - igår ble det noe tilsvarende, men jeg kan ikke kalle det Gongbao - til det ble det litt for mye av "man tager det man haver". Til 3 personer brukte jeg:

3 kyllingfileter i biter, marinert i en ss hvitløk (kjøper ferdig knust på glass) og en dæsj med Sweet Chilli Saus. Mens dette står og koser seg, setter jeg på vann til risen og lar vannen koke opp og legger i ris - deretter kutter jeg opp følgende:

1/2 rød, grønn og gul paprika

1 Chilli, fjerner frøene - de blir ikke med i retten

1/2 pose sukkererter - de runde, de er mest crispy

Litt blomkål i små kvaster

1 boks vannkastanje

1 boks bambusskudd

1/2 rødløk

Nå steker jeg først kyllingbitene i wok-pannen, deretter steker jeg grønnsakene i to omganger - og ikke for lenge, de skal fortsatt være crispy - men varme :-) Når alt er ferdig stekt mikser jeg alt sammen i wok-pannen med to poser Oyster saus med springonion (fra Meny) - og ca 1 del vann. La det koke opp og server! Bon Apetit!

Liquid error: Could not find asset snippets/eu-cookie-banner-app.liquid
x