Husk - vi har alltid fri frakt ved ordre over kr 1500,- !!!!

Bettans Oppskrifter

RSS

Grytebrød 0

Dette er superenkelt og det jeg gjør er følgende:

 

400 gr spelt

50 gr Emmer (Bruker ikke så mye av dette, da det har en spesiell smak hvis det blir for mye)

150 gr Hvetemel

1/2 ts tørrgjær 

2 dl havregryn

1 ts salt

Alt dette helles opp i bakebollen

1 ss honning røres ut i 5,5 dl lunkent vann

Rør alt sammen - det er er veldig klissete. Pakk det inn i en plastpose og la det stå natten over, på benken.

Dryss mel på bakebordet og brett deigen en god del ganger. Form det til et rundt brød og legg det på et bakeark som du har strødd mye mel på - og legg det tilbake i bakebollen (med bakearket også) og la det etterheve en gooood stund - ta deg gjerne en tur ut så lenge. Når du kommer inn igjen setter du ovnen på over og under varme - 250 grader og sett jerngryten inni. Etter ca 1/2 time kan du ta bakepapir og brøddeig forsiktig over i gryta. (Jeg baker med bakepapiret) Pass på hendene - for nå er gryta gørrvarm som det heter! Jeg bruker en saks og klipper to "hakk" i brødet - ser stilig ut når brødet er ferdig stekt.  Sett gryta inn igjen med lokket på i ca 35 minutter. Når klokken ringer senker du temperaturen til 200 grader, tar av lokket og tar deg en kopp te - mens du venter i 15 minutter til. Bank litt på brødet - du hører om det er ferdig!

Voila - ferskt, nybakt brød :-)

                 

Med deilig godt smør på - nammmmmm!!!

Wok med kylling 0

Kylling Gongbao er noe av det beste jeg får innen asiatisk kjøkken. Smaken av deilig crispy grønnsaker i en spicy saus - olalala! Vel - igår ble det noe tilsvarende, men jeg kan ikke kalle det Gongbao - til det ble det litt for mye av "man tager det man haver". Til 3 personer brukte jeg:

3 kyllingfileter i biter, marinert i en ss hvitløk (kjøper ferdig knust på glass) og en dæsj med Sweet Chilli Saus. Mens dette står og koser seg, setter jeg på vann til risen og lar vannen koke opp og legger i ris - deretter kutter jeg opp følgende:

1/2 rød, grønn og gul paprika

1 Chilli, fjerner frøene - de blir ikke med i retten

1/2 pose sukkererter - de runde, de er mest crispy

Litt blomkål i små kvaster

1 boks vannkastanje

1 boks bambusskudd

1/2 rødløk

Nå steker jeg først kyllingbitene i wok-pannen, deretter steker jeg grønnsakene i to omganger - og ikke for lenge, de skal fortsatt være crispy - men varme :-) Når alt er ferdig stekt mikser jeg alt sammen i wok-pannen med to poser Oyster saus med springonion (fra Meny) - og ca 1 del vann. La det koke opp og server! Bon Apetit!

Laks i form ala Sørensen 0

Dette er en oppskrift hvor jeg tar en dæsj av det og en dæsj av det. 

På butikken kjøpte jeg "Laksebiter fra Fiskemannen" - 400 gr. Jeg tok to pakker da jeg aldri vet hvor mange vi blir til middag! Når de er tint legger jeg de i en oljet form, og jeg bruker olivenolje. Jeg heller over litt soyasaus på fisken og lar det stå mens jeg pisker sammen sausen:

2 beger Creme Fraish

1 bunt vårløk - kuttes i små biter

3 gulerøtter som jeg rasper på julienne fra Kyocera (Litt reklame må med)

1 de appelsinjuice

1 - 2 dl soyasaus

Saft fra 1/2 sitron

Mikses sammen. Heller dette over fisken, og setter det inn i ovnen på ca 200 grader (jeg bruker som oftest varmluft) i 25 minutter. Mens dette er i ovnen koker jeg opp ris og renser granateple. (Har lært en flott måte å gjøre dette på - i en bolle med vann!)

Når fisken er ferdig, strør jeg granatepler over og serverer med ris.

Oppskriften holder fint til 5 personer!

Buon appetito!


Kylling i mangosaus 0

Dette holdt til fem personer hos oss: 4 store kyllingfileter, saltes og pepres og stekes i pannen til de er brune på begge sider, deretter kuttet jeg de i to. De er rå inni, men dette blir stekt etterpå. når de skal inn i ovnen. La de hvile i stekepannen mens du gjør ferdig sausen:

350 gr Mangochutney (jeg kjøper ferdig - det er lov å jukse litt)

1,5 dl fløte

1,5 dl appelsinjuice

2 store ss godt smør i små terninger

1 ss karri-pasta (Kjøpte denne ferdig også :-))

Miks alt sammen og kjør det med en stavmikser. Smak til med eventuelt litt salt og pepper. Legg kyllingbitene i en oljet form, jeg bruker olivenolje. Hell mangosausen over kyllingbitene og stek dette i 30 minutter på 200 grader. Mens det steker, koker jeg opp ris, og de siste 10 minuttene legger jeg inn Nanbrød i ovnen. Hakk opp litt fersk chilli, cashewnøtter, fersk koriander og granateple og strø over ved servering. Bon Apetit!

   

 

Liquid error: Could not find asset snippets/eu-cookie-banner-app.liquid