Denne kan du glede deg til. Enkel å lage og utrolig digg!

Til 4 personer trenger du:

4 skiver laks (Her gikk jeg til frysedisken og fant en pakke med 4 stk)

2 poser med grønne erter (Ligger også i frysedisken :-))

Ca 10 poteter (Legg de i en kjele og kok opp)

En pakke med choriza eller spekepølse

1 bunt brokkoli

3 gulerøtter

ca 100 gr smør

Salt

Pepper

Gjør så her:

Sett på en kjele med vann og litt salt i, til Brokkoli og gulerøtter.

Lag potetmos av potetene. Det er her smør, salt og pepper kommer inn. Hvis du synes mosen blir for tykk tar du i litt melk. Ha oppi ertene og mos alt sammen. Behold dette i kjelen så det holder på varmen.

Nå koker sikkert vannet til grønnsakene, så legg de i. Ikke la det koke for lenge. La de være aldente (altså litt tyggemotstand) da smaker de best.

Skjær pølsen i småbiter og stek. De er ferdige når de er sprø.

Pepre og salt lakeskivene og stek i stekepannen - bruk fettet fra da du stekte pølsene.. Jeg pleier å steke laksen til den er nesten gjennomstekt, da snur jeg den så den får litt steking på andre siden også.

Anrett ertepotetmosen i et serveringsfat, legg lakseskivene oppå - strø over sprøstekt choritzo og ha brokkoli og gulerøtter i en serveringsbolle. Voila - ferdig servert!

 

 

Skriv en kommentar