Husk - vi har alltid fri frakt ved ordre over kr 1500,- !!!!

Grytebrød

RSS

Dette er superenkelt og det jeg gjør er følgende:

 

400 gr spelt

50 gr Emmer (Bruker ikke så mye av dette, da det har en spesiell smak hvis det blir for mye)

150 gr Hvetemel

1/2 ts tørrgjær 

2 dl havregryn

1 ts salt

Alt dette helles opp i bakebollen

1 ss honning røres ut i 5,5 dl lunkent vann

Rør alt sammen - det er er veldig klissete. Pakk det inn i en plastpose og la det stå natten over, på benken.

Dryss mel på bakebordet og brett deigen en god del ganger. Form det til et rundt brød og legg det på et bakeark som du har strødd mye mel på - og legg det tilbake i bakebollen (med bakearket også) og la det etterheve en gooood stund - ta deg gjerne en tur ut så lenge. Når du kommer inn igjen setter du ovnen på over og under varme - 250 grader og sett jerngryten inni. Etter ca 1/2 time kan du ta bakepapir og brøddeig forsiktig over i gryta. (Jeg baker med bakepapiret) Pass på hendene - for nå er gryta gørrvarm som det heter! Jeg bruker en saks og klipper to "hakk" i brødet - ser stilig ut når brødet er ferdig stekt.  Sett gryta inn igjen med lokket på i ca 35 minutter. Når klokken ringer senker du temperaturen til 200 grader, tar av lokket og tar deg en kopp te - mens du venter i 15 minutter til. Bank litt på brødet - du hører om det er ferdig!

Voila - ferskt, nybakt brød :-)

                 

Med deilig godt smør på - nammmmmm!!!

Previous Post

  • Elisabeth Sørensen
Comments 0
Leave a comment
Your Name:*
Email Address:*
Message: *
* Required Fields
Liquid error: Could not find asset snippets/eu-cookie-banner-app.liquid