Dette er en kjapp og utrolig god hverdagsmiddag. Det jeg brukte til denne var følgende:

Kok opp en pakke med makaroni, ca 500 gram - husk litt salt i vannet.

Sett stekeovnen på 210 grader.

Mens dette koker kan du lage hvit saus, men jeg er dronningen av utålmodighet og brukte posesaus. Bare å tilsette melk :-) Jeg tar også litt krydder oppi, som f.eks hvitløk, oregano og muskatnøtt (Veldig lite av den, gir sååå mye smak) Når makaronien er ferdig kokt, anrettes den på et ildfast fat. Hell over den hvite sausen, ta en pose med rosne erter og strø over, skjær opp pølser i biter, hva som helst av pølser egentlig - og spre dette pent utover makaronien. Deretter tar du revet ost - og drysser over. Jeg elsker smeltet ost, derfor tar jeg veldig mye.

Stekes midt i ovnen i ca 25 - 30 minutter. Eller når du ser at osten er ferdig smeltet. Jeg bruker en enkel grønn salat til (den får jeg kjøpt ferdig i pose på butikken :-))

Du trenger:

500 gram makaroni

1 klype salt

1 pose m/hvit saus + melk

Hvitløk - knust eller i pulver

Oregano

Muskatnøtt

1 pakke frosne grønne erter

1 pakke med grillpølser

i pakke med grønn salat

1 pose med revet ost

 

 

GratengHverdagsmiddagMakaroniOstPølse

Skriv en kommentar