Vi har alltid fri frakt ved ordre over kr 750,-

Bettans Oppskrifter — Granateple

RSS

Laks i form ala Sørensen 0

Dette er en oppskrift hvor jeg tar en dæsj av det og en dæsj av det. 

På butikken kjøpte jeg "Laksebiter fra Fiskemannen" - 400 gr. Jeg tok to pakker da jeg aldri vet hvor mange vi blir til middag! Når de er tint legger jeg de i en oljet form, og jeg bruker olivenolje. Jeg heller over litt soyasaus på fisken og lar det stå mens jeg pisker sammen sausen:

2 beger Creme Fraish

1 bunt vårløk - kuttes i små biter

3 gulerøtter som jeg rasper på julienne fra Kyocera (Litt reklame må med)

1 de appelsinjuice

1 - 2 dl soyasaus

Saft fra 1/2 sitron

Mikses sammen. Heller dette over fisken, og setter det inn i ovnen på ca 200 grader (jeg bruker som oftest varmluft) i 25 minutter. Mens dette er i ovnen koker jeg opp ris og renser granateple. (Har lært en flott måte å gjøre dette på - i en bolle med vann!)

Når fisken er ferdig, strør jeg granatepler over og serverer med ris.

Oppskriften holder fint til 5 personer!

Buon appetito!


Kylling i mangosaus 0

Dette holdt til fem personer hos oss: 4 store kyllingfileter, saltes og pepres og stekes i pannen til de er brune på begge sider, deretter kuttet jeg de i to. De er rå inni, men dette blir stekt etterpå. når de skal inn i ovnen. La de hvile i stekepannen mens du gjør ferdig sausen:

350 gr Mangochutney (jeg kjøper ferdig - det er lov å jukse litt)

1,5 dl fløte

1,5 dl appelsinjuice

2 store ss godt smør i små terninger

1 ss karri-pasta (Kjøpte denne ferdig også :-))

Miks alt sammen og kjør det med en stavmikser. Smak til med eventuelt litt salt og pepper. Legg kyllingbitene i en oljet form, jeg bruker olivenolje. Hell mangosausen over kyllingbitene og stek dette i 30 minutter på 200 grader. Mens det steker, koker jeg opp ris, og de siste 10 minuttene legger jeg inn Nanbrød i ovnen. Hakk opp litt fersk chilli, cashewnøtter, fersk koriander og granateple og strø over ved servering. Bon Apetit!

   

 

Liquid error: Could not find asset snippets/eu-cookie-banner-app.liquid