Husk - vi har alltid fri frakt ved ordre over kr 1500,-.

Wok med kylling 0

Kylling Gongbao er noe av det beste jeg får innen asiatisk kjøkken. Smaken av deilig crispy grønnsaker i en spicy saus - olalala! Vel - igår ble det noe tilsvarende, men jeg kan ikke kalle det Gongbao - til det ble det litt for mye av "man tager det man haver". Til 3 personer brukte jeg:

3 kyllingfileter i biter, marinert i en ss hvitløk (kjøper ferdig knust på glass) og en dæsj med Sweet Chilli Saus. Mens dette står og koser seg, setter jeg på vann til risen og lar vannen koke opp og legger i ris - deretter kutter jeg opp følgende:

1/2 rød, grønn og gul paprika

1 Chilli, fjerner frøene - de blir ikke med i retten

1/2 pose sukkererter - de runde, de er mest crispy

Litt blomkål i små kvaster

1 boks vannkastanje

1 boks bambusskudd

1/2 rødløk

Nå steker jeg først kyllingbitene i wok-pannen, deretter steker jeg grønnsakene i to omganger - og ikke for lenge, de skal fortsatt være crispy - men varme :-) Når alt er ferdig stekt mikser jeg alt sammen i wok-pannen med to poser Oyster saus med springonion (fra Meny) - og ca 1 del vann. La det koke opp og server! Bon Apetit!

Kylling i mangosaus 0

Dette holdt til fem personer hos oss: 4 store kyllingfileter, saltes og pepres og stekes i pannen til de er brune på begge sider, deretter kuttet jeg de i to. De er rå inni, men dette blir stekt etterpå. når de skal inn i ovnen. La de hvile i stekepannen mens du gjør ferdig sausen:

350 gr Mangochutney (jeg kjøper ferdig - det er lov å jukse litt)

1,5 dl fløte

1,5 dl appelsinjuice

2 store ss godt smør i små terninger

1 ss karri-pasta (Kjøpte denne ferdig også :-))

Miks alt sammen og kjør det med en stavmikser. Smak til med eventuelt litt salt og pepper. Legg kyllingbitene i en oljet form, jeg bruker olivenolje. Hell mangosausen over kyllingbitene og stek dette i 30 minutter på 200 grader. Mens det steker, koker jeg opp ris, og de siste 10 minuttene legger jeg inn Nanbrød i ovnen. Hakk opp litt fersk chilli, cashewnøtter, fersk koriander og granateple og strø over ved servering. Bon Apetit!

   

 

Liquid error: Could not find asset snippets/eu-cookie-banner-app.liquid